Blog

Hentikan Orang Lain daripada Menyiarkan pada Garis Masa Facebook Anda di iPhone

Sekiranya anda seorang pengguna media sosial, saya pasti anda mesti menikmati peminat & rakan yang ramai yang sentiasa memeriksa kemas kini status, foto, video dan banyak lagi. Semasa anda menikmati populariti maya ini, kadang-kadang anda berada dalam sup jika salah seorang rakan anda menyiarkan sesuatu yang memalukan di dinding anda. Sekiranya anda seorang selebriti, anda harus lebih berhati-hati agar seseorang menulis kandungan yang memfitnah anda atau orang lain.

Penyelesaian terbaik adalah menyekat rakan sebegini. Mungkin tidak. Kerana mungkin ada beberapa rakan karib anda, yang mungkin mengambil tindakan ini. Facebook memberi anda pilihan untuk menghentikan orang lain (membaca rakan) daripada menyiarkan di Facebook Wall di iPhone.

Dengan mengikuti beberapa langkah mudah, anda dapat menghentikan rakan anda daripada menyiarkan sesuatu yang tidak dapat diterima atau tidak dapat diterima di Dinding Facebook anda di iPhone.

Cara Menghentikan Orang Lain dari Menyiarkan di Dinding Facebook Anda di iPhone

Langkah # 1: Lancarkan aplikasi Facebook di iPhone anda.

Langkah # 2: Ketuk menu pilihan Lebih dari kanan bawah. Langkah # 3: Tatal ke Tetapan → Ketik pada Tetapan Akaun. Langkah # 4: Sekarang ketik pilihan Garis Masa dan Penandaan. Langkah # 5: Ketuk "Siapa yang boleh menghantar pada garis masa anda?" Langkah # 6: Akhirnya, ketik Hanya Saya. Selepas ini, hanya anda yang boleh menghantar kandungan di Dinding Facebook anda dan yang lain tidak akan dapat menyiarkan kandungan audio / visual apa pun.

Lebih-lebih lagi, proses di atas secara automatik akan mengubah pilihan di web juga. Oleh itu, apabila anda mengakses akaun Facebook anda dari web, perubahan akan dapat dilihat di sana dan tidak ada yang dapat menghantar apa-apa di Tembok anda sehingga anda membatalkan perubahan dalam Tetapan Akaun anda.

Tetapi jika anda adalah pengikut iGeeksBlog dan tidak menggunakan iPhone (ini mungkin merupakan situasi yang jarang berlaku), anda boleh mengubah Tetapan Akaun anda dan menghentikan orang lain daripada menyiarkan di Facebook Wall dari penyemak imbas web.

Cara Menghentikan Orang Lain daripada Menyiarkan di Facebook Wall di Web

Langkah # 1: Lancarkan www.facebook.com pada penyemak imbas web anda.

Langkah # 2: Log masuk dengan id & kata laluan anda.

Langkah # 3: Klik pada kon terbalik yang terletak di sebelah kanan menu atas → Klik Tetapan.

Langkah # 4: Klik pada Garis Masa dan Penandaan dari navigasi sebelah kiri. Anda dapat melihat Tetapan Garis Masa dan Penandaan di skrin anda. Pilihan pertama ialah "Siapa yang dapat menambahkan perkara ke garis masa saya?" Langkah # 5: Klik Edit di sebelah "Siapa yang boleh menghantar pada garis masa anda?"

Langkah # 6: Menu drop-down akan muncul dengan dua pilihan: Friends and Only Me. Langkah # 7: Klik Hanya Saya. Langkah # 8: Tutup pilihan dari sebelah kanan.

Untuk membatalkan tindakan ini di kemudian hari, anda perlu mengikuti proses yang sama dan klik pada Rakan dari menu lungsur.