Blog

Lumpuhkan / Matikan Stream Foto di iPhone [Cara]

Aliran foto adalah ciri kecil yang sangat berguna dan berguna yang jauh. Sekiranya anda mempunyai lebih dari satu iDevice, aliran foto dapat membantu anda memindahkan foto antara peranti dengan cepat (tanpa perlu menyalin / menyegerakkan / memindahkan). Sekiranya anda ingin berkongsi foto secara peribadi dengan rakan (atau keluarga), aliran foto juga membolehkan anda melakukannya.

Secara lalai, aliran foto diaktifkan semasa anda menyiapkan iPhone. Ini bermaksud setiap foto yang anda klik akan dimuat ke aliran anda semasa anda tersambung ke rangkaian Wi-Fi. Ingin melumpuhkan aliran foto? Ini caranya.

Cara mematikan / mematikan aliran foto pada iPhone / iPad anda:

Kaedah # 1:

Buka aplikasi Tetapan .

Langkah 1. Ketik iCloud.

Langkah # 2. Ketik Foto.

Langkah # 3. Matikan suis untuk Stream Foto.

Langkah # 4. Secara pilihan, matikan Perkongsian Foto.

Mematikan Perkongsian Foto mencegah anda (atau siapa pun yang menggunakan iDevice anda) tidak dapat "berkongsi" foto anda melalui pilihan iCloud / Photo Stream (dalam lembaran tindakan / kongsi).

Kaedah # 2:

Langkah 1. Buka Tetapan.

Langkah # 2. Tatal ke bawah dan ketik Foto & Kamera.

Langkah # 3. Matikan Strim Foto Saya .

Langkah # 4. Secara pilihan, matikan Perkongsian Foto

Sama seperti sebelumnya, mematikan Perkongsian Foto akan mencegah foto dikongsi melalui aliran Foto.

Dengan mematikan Stream Foto / Stream Foto Saya, anda mematikan tingkah laku lalai kamera iDevice di mana semua foto yang anda klik secara automatik dihantar ke aliran foto.

Dengan mematikan Perkongsian Foto, anda menghalang diri anda / orang lain menggunakan iDevice anda untuk dapat berkongsi foto melalui Stream Foto. Anda masih boleh berkongsi foto melalui e-mel, iMessage, Facebook atau pilihan lain, tetapi tidak ada aliran foto.

Menonaktifkan aliran foto tidak membuang foto di dalam aliran foto anda. Anda perlu memadam foto atau album secara manual dalam aliran foto anda. Walaupun begitu, mungkin diperlukan beberapa jam sebelum iCloud menghapus sebahagian besar jejak foto atau album dalam aliran foto.

Copyright ms.venicebiennalesiria.com 2022